Magic Tennis : Dziekuje, J.J. Do jutra!

This entry was posted by on Saturday, 3 November, 2012 at

Ferrer takes on Janowicz for Paris Masters title Photo @ yahoosport

Finala Masters-ului parizian 2012 s-a jucat…in semis!

Va fac o marturisire : asteptam de ani, poate de decenii, producerea acestui eveniment in tenisul de prim-plan: aparitia unui jucator sufletist care sa transforme tenisul – computer in tenis – viata. Imi place sa cred ca ivirea unui nou star pe firmamentul tenisului international – polonezul de 21 ani si 2,03 m, Jerzy JANOWICZ ( nascut de 2 ori : la Lodz si…la Paris ) va restitui tenisului prospetimea , imprevizibilitatea, culoarea pe care le cam pierduse in era Federer. Meciul din semifinala abia incheiata ( J.J. vs Gillou : 6-4, 7-5 )- considerat de mine si de altii ca adevarata finala a Masters-ului parisian – independent de rezultatul cifric de maine – mi-a intarit convingerea ca tenisul merge inainte , cu sau fara Federer, Djokovic , Nadal sau Murray. Supervizand acest meci – in care merite au ambii protagonisti : J. Janowicz si G. Simon – Roddick a inteles, sper, ca un serviciu puternic “ ca din tun” nu poate reprezenta esenta jocului de tenis: J.J. a avut si servicii de 230 Km. / ora dar jocul sau s-a definit prin…joc nu prin forta altfel spus prin mingile unice, incredibile. In mod spontan , J.J. mi l-a readus in memorie pe Adrien BRODY ( din filmul-document “ The Pianist )- un alt tanar- etalon al actualei POLSKA. As putea spune ca Jerzy Janowicz a reusit in cateva zile sa promoveze imaginea unei Polonii de exceptie mai mult decat a facut-o, ani de-a randul, Agnieszka RADWANSKA!

Dziekuje J.J., dziekuje Polska!

Atentie, sponsori din Polonia si de pretutindeni:

“So I think after this final I have a chance to find some really good sponsors and I will not have to worry about the money.” Jerzy JANOWICZ

P.S. Din pacate cel care a jucat impotriva lui D.FERRER nu a fost…J.J. Polonezul s-a prezentat  de-motivat, blocat emotional de ceea ce realizase DEJA si ca atare a fost  deservit  aproape in totalitate de armele sale de baza – serviciul si forhand-ul. Eu stiu – si D.Ferrer stia, de asemenea – ca s-ar fi putut! Cu ani in urma , intr-o situatie  f. asemanatoare,  cand  fiul meu   junior  de  12 ani a ajuns sa infrunte  un mare maestru international  din Moscova, intr-o finala   de turneu open la sah, tot    la Paris, am luat impreuna singura decizie  compatibila cu morala sportiva: totul pt. victorie. Si am castigat! Jerzy Janowicz trebuie sa asimileze un adevar psihologic  esential in sport ca si in viata: nu poti sa invingi in afara  atata timp cat in interiorul tau e vraiste.Sau, cu alte cuvinte: Learn to fly!

curba-periculoasaLeave a Reply